Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، مهندس محسن فرهادی، معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت درباره طرح محدودیت هوشمند کرونا، گفت: مصوبه ششم آذر ستاد ملی مبارزه با کرونا به این طرح اشاره دارد و این طرح که از روز گذشته (۱۵ آذر) آغاز شد بر مبنای واکسیناسیون و اجرای پروتکل‌های بهداشتی است.

وی افزود: با توجه به افزایش پوشش واکسیناسیون مقرر شد روش کنترل‌ها و نظارت‌ها تغییراتی داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این طرح ۵ الزام اساسی دارد که یکی از آنها برای کارکنان دولت و مورد دوم برای واحدهای صنفی، صنعتی و کارگاهی، مورد سوم برای مراکز آموزشی، مورد چهارم برای مناسبت‌های ملی، مذهبی و آیینی و مورد پنجم مربوط به ترددها است.

وی افزود: دستورالعمل مربوطه برای ۵ مورد ذکر شده خود به دو گروه خدمت دهندگان و خدمت گیرندگان تقسیم می‌شود و ارائه دهندگان خدمت از ۱۵ آذر موظف هستند خدمت خود را به کسانی ارائه دهند که اولا پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کنند و دوما واکسن زده باشند.

فرهادی تاکید کرد: زمینه اجرای طرح بر سامانه استوار است؛ یعنی کنترل‌ها سامانه‌ای و الکترونیک است به طور مثال اگر قرار است به سینما برویم باید واکسن زده باشیم و در صورتی از طریق سایت به ما بلیط فروخته می‌شود که با ارائه کد ملی یا QR کد کارت واکسن ثابت کنیم واکسن تزریق کرده‌ایم. یا در مثال بعدی زمانی می‌توانیم بلیط هواپیما، قطار یا اتوبوس بخریم که سامانه، تزریق واکسن و بیمار نبودن فرد را تایید کند.

او ادامه داد: چون سامانه‌های دستگاه‌های مختلف در این طرح درگیر هستند، اجرای طرح فاز به فاز جلو می‌رود و تدریجی است. کارکنان دولت به شکل اینترنتی از طریق گیت بررسی می‌شوند و تدریجا سامانه زیر بار می‌رود تا کل خدمات ذکر شده را پوشش دهد.

ترددهای بین استانی هم شامل طرح محدودیت هوشمند کرونا می‌شود

فرهادی با اشاره به اینکه ترددهای بین استانی هم شامل طرح محدودیت هوشمند کرونا می‌شود، اظهار کرد: زمانی افراد می‌توانند با ماشین شخصی تردد کنند که در صورت قرمز یا نارنجی بودن یک شهر، واکسیناسیون را انجام داده باشند. رصد خودروها از طریق پلاک آن‌ها انجام می‌شود.

وی در این باره افزود: اگر شهری قرمز باشد و فردی بخواهد به آن سفر کند باید وارد سامانه الکترونیک پلیس راهور شود و کد ملی را ثبت کند و اگر واکسن تزریق کرده باشند و بیمار نباشند اجازه سفر خواهند داشت و اگر اجازه سفر صادر نشود و سفر کنید مانند گذشته جریمه اعمال می‌شود که قابلیت دوبرابر شدن هم دارد. این قانون مشمول صاحب ماشین می‌شود و سرنشینان کنترل نمی‌شوند. از طرفی قرار است به صورت رندوم چک پلیس در مسیر هم ماشین‌هایی را بررسی کند که در این شیوه سرنشین‌ها هم کنترل می‌شوند.

وی در ادامه تاکید کرد: با اجرای تدریجی سامانه، تالارهای پذیرایی، رستوران‌ها خصوصا آنهایی که پذیرش مشتری در محل دارند و... هم به سامانه اضافه می‌شوند. در واحدهایی هم مانند نانوایی‌ها شاغلین موظف هستند که بیمار نباشند و واکسن تزریق کرده باشند.

معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت درباره جرایم تخلفات، تصریح کرد: جرایم در قسمت ترددها در صورت عدم رعایت نکات ذکر شده اعمال می‌شود. ورود بدون اعلام کد ملی به سامانه پلیس راهور به شهر قرمز یک میلیون تومان، شهر نارنجی ۵۰۰ هزارتومان و شهر زرد ۲۰۰ هزارتومان است.

وی ادامه داد: برای سایر بخش‌ها هم جرایم متفاوت است؛ مثلا کارمندان دولت که واکسن تزریق نکردند ممانعت از ورود داشته و غیبت می‌خورند. در واحدهای صنفی تا یک‌ماه پلمب درنظر گرفته شده است یعنی مثلا اگر رستورانی پذیرش مشتری داشته باشد و صاحب شغل واکسن نزده باشد یا بیمار باشد، دستگاه ناظر تا یک ماه می‌تواند واحد صنفی را پلمب کند.

وی در پاسخ به سوالی درباره بستر اجرای طرح هوشمند مدیریت کرونا در حمل و نقل عمومی درون شهری، بیان کرد: در شهرهای بزرگی مثل تهران عملا امکان کنترل تردد درون شهری در اتوبوس و مترو به دلیل هجوم افراد منتفی است و فعلا فکری برای حمل و نقل عمومی درون شهری نشده است؛ البته با استقرار طرح در سایر قسمت‌ها امکان ورود به این حوزه هم فراهم می‌شود.

فرهادی با تاکید براینکه تنها شاخص سامانه هوشمند مدیریت کرونا تزریق واکسن نیست، گفت: شاخص مهم دیگر عدم ابتلا به بیماری است. این اقدامات ضریب اطمینان را افزایش می‌دهد.

او درباره میزان رعایت پروتکل‌های بهداشتی در کشور، تاکید کرد: میانگین رعایت پروتکل‌ها در کشور ۴۶.۴۶ درصد است و کمترین رعایت پروتکل‌ها مربوط به سوپرمارکت‌ها، فروشندگان ارزاق عمومی، نانوایی‌ها و رستوران‌ها است.

کد خبر 641623 برچسب‌ها كرونا در ايران

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: كرونا در ايران طرح محدودیت هوشمند کرونا واکسن تزریق پروتکل ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۶۲۲۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش سرقت در کشور/ تاکید بر ارتقاء قدرت کشف جرایم و برخورد قاطع با سرقت

سردار محمد قنبری در اولین جلسه شور عملیاتی که با حضور معاونان و روسای پلیس آگاهی فراجا برگزار شد، گفت: توجه به اولویت‌های سال ۱۴۰۳ و همچنین افق و چشم انداز معین برای اجرا در پلیس آگاهی فراجا باید بر مبنای اولویت‌ها ترسیم شود که در همین راستا ارتقاء کشف جرایم و برخورد قاطع و موثر با سرقت جزو اولویت‌های مهم است.

وی دقت در موضوع معماری فراجای آینده را یکی از اولویت‌های اساسی در سال جدید عنوان کرد و افزود: توجه به معیشت کارکنان به خصوص در حوزه مسکن شخصی باید در دستورکار قرار بگیرد. پیگیری بصیرت افزایی از طریق قرآن و نهج البلاغه و همچنین ارتقاء توان عملیاتی در کشف جرایم نیز باید در دستورکار باشد.

رئیس پلیس آگاهی فراجا با بیان اینکه اقدامات پلیس آگاهی در حوزه فضای مجازی و انتشار اخبار و اطلاع رسانی باید با جدیت انجام شود، گفت: ارتقاء کشف جرایم و برخورد قاطع و موثر با سرقت از جمله اولویت‌های مهم فراجا در سال جدید است که باید مدنظر قرار گیرد.

قنبری موضوع طرح نور را که در سطح فراجا در حال اجرا است بسیار بااهمیت و مثمرثمر عنوان کرد و گفت: از همه همکارانی که با تلاش شبانه روزی و اقدامات موثر در سراسر کشور در ایام گذشته و به ویژه نوروز تعامل و همکاری مطلوبی داشتند تشکر و قدردانی می‌کنم.

وی تصریح کرد: شاخص‌های حوزه کشف به وقوع باید به صورت کاملا علمی و حرفه‌ای ترسیم و برنامه‌ریزی‌های منظم در این زمینه انجام شود و برنامه‌ها و اهداف قابل دسترسی و منطقی باشند.

رئیس پلیس آگاهی فراجا با تاکید براینکه موضوع هوشمندسازی باید به صورت فوق العاده در دستورکار پلیس آگاهی قرار گیرد، گفت: انضباط باید در دستورکار قرار گیرد به طوری‌که همه فعالیت‌ها برمبنای انضباط مادی و معنوی به صورت کاملا دقیق پیگیری و اجرا شود.

وی با اشاره به تسریع و زمانبندی مشخص برای انجام کار‌ها و اجرای مصوبات و کیفی سازی آنها خاطرنشان کرد: موضوع آمار و اطلاعات در حوزه‌های عملیاتی بسیار مهم است و باید به صورت دقیق به آن توجه شود.

رئیس پلیس آگاهی فراجا در پایان با اشاره به اهمیت احساس امنیت در سطح جامعه گفت: سرقت نسبت به سال گذشته کاهش پیدا کرده است به طوری که مجموع کشفیات ۳۴ درصد افزایش و کشف به وقوع به ۵۲ درصد رسیده است.

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی حوادث و انتظامی

دیگر خبرها

  • واکسن کرونای آسترازنکا چقدر تهدیدتان می‌کند؟ / اشتباهاتی که مردم را به تزریق این واکسن ترغیب کرد
  • نحوه پرداخت حق بیمه خودروها تغییر پیدا می‌کند
  • پیشگیری از آنفولانزای فوق حاد پرندگان با تزریق واکسن ایران‌ساخت
  • اعتراف جدید سازندگان آسترازنکا/ باید نگران واکسن کرونا بود؟
  • تاسیس موسسات هوشمند ترافیک در کشور
  • کاهش سرقت در کشور/ تاکید بر ارتقاء قدرت کشف جرایم و برخورد قاطع با سرقت
  • پیگیری برای ارائه تسهیلات بانکی براساس تخلف و تصادف رانندگی/ نحوه پرداخت حق بیمه تغییر می‌کند
  • واکسن کرونای آسترازنکا چقدر تهدیدتان می‌کند؟ | اشتباهاتی که مردم را به تزریق این واکسن ترغیب کرد
  • ترددهای جاده‌ای بین استانی ۱۱درصد افزایش یافت
  • رگبار، رعد و برق، وزش باد شدید